Zamel dopjes in, en steun de opleiding van (blind)geleide honden

Wat als… jouw dopje een wereld van verschil maakt?

Maak kennis met collega-Voordenker Romy Schmitter. Romy is al 3 jaar één van onze projectvoorbereiders en is een “straffe madam” in vele opzichten. Zo is ze niet alleen een kei in haar vak, en een heel creatieve jongedame (in haar vrije tijd is ze schilderes). Romy kan ook tegen een serieus stootje. Zo wordt ze jammer genoeg geconfronteerd met een minder bekende, maar erg harde ziekte, het syndroom van Usher. Door deze ziekte wordt langzaam maar zeker haar gezichtsvermogen (tunnelvisie) aangetast. De kans bestaat dat Romy over een tiental jaar grotendeels haar gezichtsvermogen verliest…

“Voordenken is jezelf constant aanpassen.. aan alle situaties. Ook de minder goede.”

Romy is ook een Voordenker pur sang, en kijkt vooruit naar haar toekomst, en dat op een wel erg nuchtere manier. “De kans bestaat dat ik over een tiental jaar zelf een beroep moet doen op een blindgeleide hond. Velen weten dat misschien niet, maar een hond opleiden tot (blind)geleide hond kost handenvol geld. Ongeveer 20.000 euro per hond. Gelukkig zijn er verschillende instanties zoals het Belgisch Centrum voor Geleidehonden die via allerlei projecten de opleiding van zo’n hond mee helpen financieren. Hierdoor kan een blinde of slechtziende een vergoeding krijgen van ongeveer 13.000 euro zodat zijn of haar blindgeleide hond betaalbaar wordt.”

Inzamelactie dopjes

“Eigenlijk kan iedereen op een heel eenvoudige manier een steentje bijdragen aan de opleiding van (blind)geleide honden”, gaat Romy verder. En dit bijvoorbeeld door de doppeninzameling van het Belgisch Centrum van Geleidehonden te steunen. “Gewoon de dopjes van je frisdrankflessen, sportdranken, wasmiddelen etc sparen, en inleveren op een inzamelpunt”. Vanaf daar worden de doppen getransporteerd naar een groter inzamelpunt of direct naar een recyclebedrijf. Per kilo ontvangt het Belgisch Centrum voor Geleidehonden dan een vergoeding.

“Daarom doe ik bij mijn collega’s ook een warme oproep om dopjes te verzamelen en mee te brengen naar ons kantoor. Een paar dopjes kunnen echt wel het verschil maken. “Het is hartverwarmend hoe Gijbels zich als bedrijf achter deze actie zet, en dat ik deze actie bij ons onder de aandacht mag brengen. Maar zo ken ik Gijbels als bedrijf helemaal.”, knipoogt Romy.

Meer info over deze doppeninzameling en alle andere initiatieven om de opleiding van (blind)geleide honden te ondersteunen? Neem zeker een kijkje op:

http://www.dopjesactie.be/index.php/nl/